VISA TOPPMENY

Gummifabriken


Gummifabriken- en plats för kreativa möten sju dagar i veckanGummifabriken är en unik byggnad på många sätt. En stor fabrik som istället för att rivas återuppbyggs och får nytt liv igen och låter historien finnas kvar i väggarna.

Byggnaden är till för kreativitet, intressanta möten och samverkan mellan kultur, näringsliv och utbildning.

Att samla näringsliv, akademi och kultur under ett och samma tak är unikt, där oväntade möten sker och bidrar till kreativa idéer och samverkan mellan människor.En av många faktorer till en växande kommunMålet är att Värnamo ska vara en kommun dit folk väljer att flytta till för att arbeta, utbilda sig och där man ska vilja se sina barn växa upp, en god framtidstro helt enkelt.

Kommunens vision är att Värnamo kommun ska ha 40 000 invånare år 2035. För att detta ska vara möjligt krävs det en kommun som innehåller olika faktorer.

Forskning säger att dessa faktorer innehåller bra akademi som skapar aktuella utbildningar utefter företagens efterfrågan, ett varierat näringsliv med bra arbetskraft samt ett rikt kulturliv.


Gummifabriken är en av alla pusselbitar som skapar tillväxt och utveckling för Värnamo kommun,

men är långt ifrån den enda satsningen som kommunen gör. Bland annat ska fler skolor, idrottshallar och bostäder byggas. Det satsas även på Sydsvenska krysset som är samlingsnamnet för området som innefattar drygt 110 hektar mark i och omkring trafikplatsen för E4 och väg 27.

Det är här det planeras inför en framtida station utmed höghastighetsjärnvägen genom södra Sverige.
Allt från biostad till trevliga lässtunder framför den öppna brasanGummifabriken kommer erbjuda biostad med tre biosalonger som har en av de femte största biodukarna i Sverige, med en bioduk på hela 17 meter. Restaurang Madame kommer servera fransk mat med en touch av Småland, där bra råvaror ligger i fokus. Restaurangen kommer även innehålla en café-del, vinbar och möjlighet till trevlig after work, eller varför inte bjuda in dina vänner och familj till Chambre Separée. Till verksamheten hör också skräddarsydda inhouse events i samband med teater, livescen, bankettmiddagar, konferenser och andra arrangemang.Är du intresserad av konst kommer det finnas en utställning inne i Gummifabriken. Eller varför inte avnjuta en lässtund framför den öppna brasan? I biblioteket kommer det även finnas en avdelning för de allra minsta där barnen kan få vara kreativa bland sagoböckerna.

Utöver detta kommer Gummifabriken även bestå av Campus som skapar akademiska utbildningar utefter företagens efterfrågan. Att skapa aktuella utbildningar utefter arbetsmarknaden medför större chanser för jobb efter utbildningen.


Värnamo Näringsliv sitter i Gummifabriken och verkar för företagande i Värnamo kommun.

Har du en affärsidé som du vill utveckla? Eller starta eget? Science Park hjälper dig från idé till företag.

Den nationella branschorganisationen Skärteknikcentrum Sverige har valt att placera sig på Gummifabriken.

Deras organisation riktar sig mot företag verksamma inom skärande bearbetning samt deras leverantör.

Teknikcenter är en verksamhet för barn, ungdomar och vuxna som främjar om teknikintresset.

Här arrangeras många aktiviteter för barn och ungdomar med fokus på teknik. Inne i den 500 kvm2 stora Livesalen kommer det arrangeras olika föreställningar, dansuppvisningar, teatrar, middagar och mycket mer.Utbudet på Gummifabriken är oändligt och det är bara kreativiteten som sätter ribban för möjligheterna. Vi håller just nu på att bygga Värnamos gemensamma framtid tillsammans med Gummifabriken!


Hjärtligt välkomna hit till din kreativa mötesplats i Värnamo sju dagar i veckan.

Motor för utveckling och tillväxt


På Gummifabriken i Värnamo fokuserar vi på kunskap och innovation.

Med häftiga lokaler, utbildningar och verksamheter erbjuder vi platsen för inspirerande och utvecklande möten.

5 000 kvadratmeter


I Gummifabriken verkar näringsliv, utbildning och kultur med en gemensam agenda för tillväxt. Här bedrivs en väl avvägd mix av såväl offentliga som privata verksamheter med fokus på kunskapsgenererande och innovation. Tillsammans erbjuder vi massor av föreläsningar, utbildningar, 3D-café, musikcafé, kompetensakademi, företagsfabrik, teknikcenter, möten och konferenser med mera.

20 000 kvadratmeter framtid


Gummifabriken med Etapp 2 innebär ytterligare 14 500 kvadratmer som står klart 2017.

Då kommer huset att fyllas med ytterligare kreativa möjligheter.

Livesal 500m² till musik, dans, teater, utställningar, middagar etc

Restaurang och café 1100m² med möjliga konferensutrymmen

Auditorium 2200m², med parkett 307 platser, balkong 119 platser

Biografer 1200m² med salong 1, 195 platser. Salong 2, 78 platser. Salong 3, 58 platser.

Nya och större lokaler för Teknikcenter

Stadsbibliotek 2700m² med spännande avdelningar som atrium, eldrum, tidningsrum, facklitteratur,

och lilla gummifabriken med kreativitet för de minsta.

Studentmatsal

 

 

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.