VISA TOPPMENY

 BYGGINFO OM GUMMIFABRIKEN

Nu börjar det närma sig slutet av ombyggnationen av Gummifabriken i Värnamo. Vi på Värnamo kommunala industrifastigheter AB (VKIAB) som äger Gummifabriken ser fram emot invigningen den 15-24 september. På senare tid har många hört av sig till oss och uttryckt en oro för att Gummifabriken inte blir färdig i tid till invigningen.

 

Med anledning av denna oro vill vi från VKIAB:s sida svara upp och klargöra vårt förhållningssätt:

 

Vi har såklart också haft funderingar kring tidplanen. Därför har vi ända sedan etapp 2 startade i februari 2015 haft täta diskussioner med generalentreprenören, Tage & Söner AB, om hur bygget framskrider. I takt med att invigningen närmar sig och vi har sett att det återstår mycket arbete, har diskussionerna intensifierats och kraven på uppdaterade tidplaner har skärpts från VKIAB:s sida. För att säkerställa att ombyggnationen blir färdig till 15 september så har VKIAB och Tage & Söner den 1 juni 2017 ingått ett avtal om att huset ska vara klart för publik verksamhet den 28 augusti.

I god tid före invigningen.

Vidare så har styrelsen för VKIAB träffat byggledningen och vd:n för Tage & Söner AB Magnus Andersson så sent som 28 juni, där de meddelade att de kommer att vara färdiga i tid till invigningen.

Utifrån detta är det enda rimliga förhållningssättet från VKIAB:s sida att vi förutsätter att ingångna avtal gäller och att Tage & Söner färdigställer Gummifabriken i tid enligt avtal. Vi ser fram emot en underbar invigning och en spännande höst.

Läs mer om aktiviteterna på vår hemsida.

 

 

Tobias Hörnquist, VD VKIAB

 


Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.