VISA TOPPMENY

DATUM KLARA FÖR INFLYTTNING I GUMMIFABRIKENS ETAPP 2


Pressmeddelande från VKIAB 2017-10-30

 

Restaurangen öppnar redan i slutet av november, biografen är igång till jul och biblioteket öppnar i början av nästa år.


Nu finns en ny tidplan för färdigställandet av Gummifabrikens andra etapp.


För auditoriet och vissa andra delar finns ännu inga datum, men de ska kunna presenteras inom kort.


Den nya generalentreprenören GBJ har nu kommit igång ordentligt med sitt arbete och har satt sig in i projektet tillsammans med sina underentreprenörer. De flesta underentreprenörer stannar kvar och gör färdigt sitt arbete, vilket är mycket glädjande.


Eftersom färdigställandegraden varierar inom de skilda lokalerna i etapp 2, kommer inflyttning och uppstart av olika verksamheter att ske successivt. Det innebär att vi inte kan öppna alla delar av Gummifabriken samtidigt, men fördelarna överväger eftersom det innebär att verksamheterna kommer igång snabbare.


I samtal med GBJ har vi kommit överens om att de olika inflyttningstiderna kommuniceras allt eftersom de fördjupar sig i projektet.


De tider som är klara är:

 


  • Restaurang och livesal är klara att användas från slutet av november.
  • Biografen är klar att användas från mitten av december.
  • Biblioteket kan börja flytta in sina böcker inom en snar framtid och kan öppna för allmänheten i början av 2018.
Exakta öppningstider bestämmer vi tillsammans med våra hyresgäster, för att det ska passa deras verksamhet så bra som möjligt.

 

 - Det här känns jättebra. Både vi och hyresgästerna har levt i ovisshet under en längre period och då känns det skönt att få tider att förhålla sig till. Det visar att vi är på rätt väg och att omställningen gått snabbt, säger Michael Andersson, styrelseordförande i VKIAB.


Besked om inflyttningstider för de övriga verksamheterna och om när auditoriet kan öppna, återkommer vi med så snart vi fått besked. När vi har dessa datum klara, kan det även sättas en tidpunkt för den officiella invigningen av Gummifabriken.


Redan nu står det dock klart att julborden och jullovsbion är säkrade för genomförande.

 

 - Det känns väldigt bra att vi nu fått klara besked om att vi kan genomföra våra julbord. Vi ser fram emot att få genomföra vårt koncept här i Värnamo. Dock kommer vi att vänta lite med exakt datum för när vi öppnar restaurangen för allmänna bokningar, säger Annica Palmgren vd för Madame Brasserie & Café.För mer information:


Tobias Hörnquist, vd för VKIAB (Värnamo Kommunala Industrifastigheter AB) 0370- 30 59 80


Michael Andersson, styrelseordförande VKIAB 070-620 35 20
Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.