VISA TOPPMENY

PRESSMEDDELANDE: NYA BIBLIOTEKET INVIGS MED LASSEMAJA- Premiär för söndagsöppetI slutet av februari är det nya stadsbiblioteket i Gummifabriken klart.


Fredag 2 mars invigs biblioteket, bland annat med en stor utställning om LasseMajas detektivbyrå. Och så blir det premiär för söndagsöppet.

 

Efter en höst i flyttlådor, är nu äntligen böckerna på väg upp i hyllorna i det nya biblioteket. Det återstår även en del installationsarbeten och så ska möbler flyttas in. I slutet av februari är allt klart och biblioteket är redo att ta emot besökare på de två våningarna i Gummifabriken.


      - Det känns skönt att äntligen ha ett datum som vi kan kommunicera till alla låntagare och besökare. Vi får frågan om när vi ska öppna otaliga gånger varje dag och nu har vi äntligen ett svar att ge. Även om vi kan upprätthålla en grundläggande biblioteksservice tack vare Vråens bibliotek, så märker vi att stadsbiblioteket med sitt utbud är saknat, säger bibliotekschef Ann-Christin Ekelund.


Invigningen av biblioteket sker fredag 2 mars, då det redan är inplanerat en vernissage för den stora barnutställningen om LasseMajas detektivbyrå.


     - LasseMaja är en utställning som vi vet kommer att locka många besökare och den knyter an väldigt tydligt till vårt kärnuppdrag att främja litteraturen och väcka läslust i alla åldrar. Därför känns det jättebra att kunna öppna det nya biblioteket samtidigt som utställningen. Det blir en rad andra aktiviteter också i samband med invigningen, men det får vi återkomma om, säger Ann-Christin Ekelund.


Efter invigningen har biblioteket öppet sju dagar i veckan.


     - I Gummifabriken finns vi i ett helt annat sammanhang med andra aktörer som bio och restaurang som lockar besökare även på kvällar och helger. Därför förlänger vi öppettiden en timme till klockan åtta på vardagskvällar och så börjar vi med söndagsöppet. Det har testats förut i mindre skala, men nu ska vi ha öppet varje söndag, säger Ann-Christin Ekelund.

Det nya biblioteket har två våningar. Entréplanet fylls med barn- och ungdomsavdelningar samt skönlitteratur. En våning upp finns facklitteratur och här ska även de närmare 400 studenterna vid Campus Värnamo få utökad service.


     - Vi får fler platser där man kan sitta ner och studera, vilket gagnar såväl studenterna på Campus som vuxna som studerar i någon annan studieform eller på distans. Biblioteket har en viktig roll i all kompetensutveckling och som informationsförmedlare. Vi är till för alla, säger Ann-Christin Ekelund.
Mer info:


Ann-Christin Ekelund, bibliotekschef 0370-377663

Nyhetsarkivet

Vision för Gummifabriken

Gummifabriken är en mötesplats i Värnamo för tillväxt, där barn, unga och vuxna invånare samt besökare skapar kreativa möten.

En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap, utveckling och upplevelser sju dagar i veckan.